Trainingskamp Calpe

Van 4-15 februari zijn wij met twaalf renners van het Croford Cyclingteam op trainingskamp gegaan naar Altea la Vella, Alicante. Ik had de groep maar twee maal gezien, dus voor mijn gevoel ging ik, op een enkeling na, met vreemden op trainingskamp. Omdat we naast de individuele trainingen ook aan teambuilding wilden doen was er niet gekozen voor een hotel maar voor een huis voor twaalf personen. Gelukkig was dit ook de insteek van de rest van de groep, waardoor de sfeer vanaf het eerste tot het laatste moment heel vriendelijk en open was.
Zelfs een defecte espressomachine, waardoor het leek dat we geen koffie zouden hebben, wat voor wielrenners op trainingskamp echt een drama is, leidde niet tot onrust . Door goede samenwerking en gezamenlijk mooi knutselwerk werd ook dit probleem opgelost.

Omdat er geen begeleiding mee was gegaan, moesten we dus ook zelf koken. Gelukkig is pasta met groenten en tomatensaus niet zo heel moeilijk te maken. Door een goedwerkende oven konden we ook onze smaakpupillen een plezier doen met kip en zalm, die overigens heel goed gelukt waren. Afwassen was ook geen drama, dit werd grotendeels uitgevoerd door de vaatwasser.
Een standaardgesprek van de dag was de training van de volgende dag. Aangezien iedereen een ander schema had, was dit altijd een mooi stukje communicatie tijdens de avonden. In eerste instantie werden enkele groepjes gevormd ipv iedereen alleen. Na enkele dagen werd aangedrongen om ook op de fiets aan teambuilding te doen. Na een beetje sleutelen met trainingsschema’s was het dan toch mogelijk om twee duurtrainingen met de hele groep te doen. Het fijne hiervan was dat de tijd een stuk sneller leek te gaan en je toch een beter beeld krijgt van je “collega’s”. Naar mijn mening was dit een heel geslaagd trainingskamp, waarbij iedereen zijn trainingen prima heeft kunnen voltooien. Ook is duidelijk dat iedereen hierdoor weer een stuk sterker is geworden. Daarnaast heeft het ervoor gezorgd dat we elkaar beter kennen en als groep echt klaar zijn voor het seizoen.

Volgende week begint het feest met Brussel-Opwijk. Hopelijk kunnen we meteen meedoen voor de prijzen!